Szakmai vásárlóink regisztráció és belépés után kedvezménnyel vásárolhatnak webáruházunkban!
Regisztráció után kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a szakmai kedvezmény beállításához!

SZAKMAI VÁSÁRLÓ VAGY? KATTINTS IDE!

Blog

Előzd meg a bőrkeményedés és a tyúkszem kialakulását!

Alexa
Előzd meg a bőrkeményedés és a tyúkszem kialakulását!

Zavarban vagy a lábaid miatt? Még nyáron is zoknit hordasz, hogy elrejtsd a kirepedt sarkadat, bőrkeményedéseket, tyúkszemeket? Ha igen, nem kell pánikba esni – egyik sem fertőző, ritkán vezetnek további szövődményekhez, és néhány ápolási trükkel megelőzhetők, kezelhetők.

Zavaró lábfájdalmakkal küzdesz? Cselekedj azonnal, és szüntesd meg a kellemetlenséget!
A bőrkeményedés és a tyúkszem megnehezíti a fájdalom nélküli járást. Mindkét bőrproblémát a súrlódás, az irritáció és a nyomás okozza. Mit tehetsz, hogy megakadályozd a tyúkszem és bőrkeményedés kialakulását?

Mi a különbség a bőrkeményedés és a tyúkszem között?

Nehéz  megelőzni a lábproblémákat, ha nem tudod, mi okozza őket. Ha megérted, mi bántja a lábadat, meg lesz a megoldás is a gyakori, vagy ismétlődő problémák kezelésére, megelőzésére.

Kezdjük a fenti problémák meghatározásával:

Bőrkeményedés
Megkeményedett fehéres-sárgás bőr a lábfejeden. Ezek a területek keményebbek és vastagabbak, mint a normál bőr. Hajlamosak a láb olyan területein kialakulni, mint a sarok vagy a talp. Érintésre nem fájdalmasak, de ha sokáig egy helyben kell állnod, érezni fogod, hogy nyom, kényelmetlen.

Tyúkszem
A lábujjakon, a lábujjak között vagy a talpon kis, kemény csomókként alakulnak ki. A bőrkeményedésekkel ellentétben általában nyomásra fájdalmasak. A rosszul illeszkedő cipők, a mezítláb járás vagy az ápolás hiánya bőrkeményedést és tyúkszemet okozhat.

A különbségek ellenére mindkettőt hasonló módon lehet kezelni. Lássuk hogyan!

HASZNÁLJ HATÉKONY LÁBÁPOLÓ TERMÉKEKET!
Ha otthon is rendszeresen ápolod a lábad, jó eséllyel távol tarthatod a bőrkeményedést és a tyúkszemet. Kezdd egy nyugtató lábáztatással, majd  használd az Ultimate At Home Foot Care Combo-t, amellyel gyorsan és biztonságosan távolíthatod el a megvastagodott bőrt a lábadról. Olvasd el egy korábbi cikkünkben, hogy hogyan használd: ITT

VISELJ MEGFELELŐ MÉRETŰ CIPŐT!
Minden erőfeszítésed hiábavaló, ha nem jó cipőben jársz. Nehéz megválni a kedvenc darabunktól, de ez a legjobb amit a lábad egészségéért tehetsz. Ismered a mondást: „Ha szép, de fájdalmat okoz, nincs rá szükséged!” Ha indokolt, használj egy profi talpbetétet, és az sem baj, ha egy fél számmal nagyobbat választasz, mint a tényleges lábméreted.
TIPP: Ne felejtsd el levágni a körmödet! Ha túlságosan hosszúak, nyomást gyakorolhatnak a lábujjakra. A helytelenül vágott, nem elég rövid körmök könnyen benőhetnek, és további fájdalmas pillanatokat okozhatnak.

ZÁRT CIPŐBEN MINDIG VISELJ ZOKNIT!
Ha mezítláb bújsz a kedvenc edzőcipődbe, egy pár perc alatt felhorzsolt bőr lehet a „jutalmad”. Azon túl, hogy fájdalmas, tudod kell, hogy a sérül bőr fokozottan fogékony a fertőzésekre. A védelmi funkció sérülésével a hámhiányos területeken „kaput nyitunk”  a kórokozóknak.
TIPP: Fontos, hogy a zokni természetes, légáteresztő, jó nedvszívó anyagból készüljön. Az izzadt láb, a bőrön felhalmozódó túlzott nedvesség egyéb bőrproblémákhoz vezethet. 

RENDSZERESEN KERESS FEL PROFI PEDIKŰRÖST!
A lábon lévő, folyamatosan visszatérő tyúkszem és bőrkeményedés kezelésére érdemes lehet időpontot egyeztetni a helyi lábszakértővel. A rossz csontozat vagy helytelen járás okozta bőrbetegségek kezelhetők ortopédiai eszközökkel. Kezelés nélkül a bőrkeményedés és a tyúkszem súlyosbodhat, és mindennapos kellemetlenségeket okozhat. További szövődményekhez vezethetnek, ha rossz a vérkeringésed vagy cukorbeteg vagy.