Szakmai vásárlóink regisztráció és belépés után kedvezménnyel vásárolhatnak webáruházunkban!
Regisztráció után kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a szakmai kedvezmény beállításához!

SZAKMAI VÁSÁRLÓ VAGY? KATTINTS IDE!

Blog

A láb gombás fertőzései – felismered, ha látod?

A láb gombás fertőzései – felismered, ha látod?

Felismered a lábgombát, ha látod? Nem mindig egyértelmű. Olvasd el cikkünket, amiből megtudhatod, mi az a lábgomba, hogyan lehet felismerni, miért fontos a kezelése, és milyen módszerek közül érdemes válogatnod.

Egy gyakori lábbetegség, amely rávilágít a professzionális lábápolás szükségességére, a lábgomba. Míg a lábgomba gyakori és kezelhető, gyakran más problémák, például rendkívül száraz vagy hámló bőr mögött rejtőzik. Ennek eredményeként sok ember szükségtelenül szenved a lábgomba okozta viszketéstől és kellemetlen érzéstől, testápolókkal és krémekkel próbálja kezelni a tüneteket ahelyett, hogy a kiváltó okot szüntetné meg.

Mi az a lábgomba?

A láb gombás megbetegedéseinek okozói a bőrön élősködő, keratinnal táplálkozó gombák, a dermatofiták. A bőr, a haj és a körmök keratint tartalmaznak, a dermatofiták jellemzően felelősek ezeken a területeken a felületes gombás fertőzésekért. Ezek a gombák gyakran az egészséges emberek bőrén is megtalálhatóak, ám nem képesek elszaporodni, illetve megtámadni a mélyebben található bőrrétegeket. Problémák akkor merülnek fel, ha a bőr egészségtelen vagy sérült. Ekkor a gomba fonalszövedékei a bőrbe hatolhatnak, ahol a meleg, nedves környezet lehetővé teszi a gombák természetes túlszaporodását.

A bakteriális fertőzések különböznek a gombás fertőzésektől. Az ilyen típusú fertőzéseket baktériumok okozzák, és gyakran a köröm alatti sötétzöld elszíneződés alapján azonosíthatók. A bakteriális fertőzések nagyon gyorsan súlyossá válhatnak. Ezekben az esetekben mindig azonnal orvoshoz kell fordulnunk. 

A láb és a lábkörmök bőrének felmérése 

A lábgomba általában hámló bőrként jelenik meg, amely gyakran megreped, viszket és ég. A bőr durva és karcos is lehet, és gyakran összetévesztik a rendkívül száraz bőrrel. Súlyos esetekben a bőrön hólyagok és sebek jelenhetnek meg. Ha a lábkörmök fertőzöttek, gyakran sárgák, megvastagodtak, törékenyek, és felemelkedhetnek a körömágyról. Az egészséges köröm mindig teljesen a körömágyhoz tapad, enyhén rózsaszínű, áttetsző, foltoktól és elszíneződésektől mentes. Ugyanakkor ha a köröm elválik a körömágytól, nem jelenti szükségszerűen azt, hogy gombás betegségről van szó. Hogy biztosak legyünk a dolgunkban, érdemes megfigyelni a következőket:

  • Megvastagodott a köröm és/vagy barna vagy sárga elszíneződése van?
  • Törékeny a lábköröm?
  • A körmök fehéres, texturált megjelenésűek? Egyes esetekben a körmök csak rendkívül vízhiányosak (keratin granuláció), de ez a köröm tetején lévő felületes gombás fertőzésre is utalhat.
  • Van törmelék a köröm alatt? És ha igen, szenvedünk-e pikkelysömörtől, amely miatt a körmök törmelékesnek tűnhetnek, ám ez nem utal gombás megbetegedésre.
  • A lábkörmök vagy a köröm körüli bőr sérült olyan módon, amely lehetővé tette a gomba bejutását és növekedését? 

Footlogix® lábgomba kezelés 

Ha gombás megbetegedéssel küzdünk, a Footlogix® gomba- és mikrobaellenes megoldások teljes skáláját kínálja, amelyek átalakító eredményeket hoznak. Az otthoni ápolási termékek mindenki számára biztonságosan használhatóak, beleértve a cukorbetegeket, az időseket és a gyengült immunrendszerű betegeket is. Fedezd fel a Footlogix® Anti-Fungal termékcsaládot, és indulj el a gyógyulás útján még ma!

Footlogix® Peeling Skin Ápoló Habformula Nyirkos, Hámló bőrre

Ez a termék klotrimazolt tartalmaz, és nem tartalmaz hozzáadott hidratálót. Kifejezetten a gombás fertőzésekre hajlamos nyirkos bőr ápolására fejlesztették ki. Szabadalmaztatott Spiraleen® összetevővel, amely hatékony antimikrobiális szer, védi és ápolja a lábgombára hajlamos nyirkos lábakat. A Spiraleen® úgy fejti ki hatását, hogy gátolja az invazív kórokozókat rendkívül hatékony gomba-, vírus- és antibakteriális tulajdonságaival, ami erősebb bőrgátat eredményez az egészségesebb lábak érdekében. 

Footlogix® Rough Skin Ápoló habformula durva bőrre

Ezt a terméket a száraz, érdes, felületes repedésekkel járó bőr kezelésére fejlesztették ki. A Clotrimazolon kívül a Rough Skin Formula karbamidot is tartalmaz, amivel hidratálja a száraz, érdes bőrt. A benne található Spiraleen® pedig rendkívül hatékony antimikrobális összetevő a fertőzések legyőzéséhez.

Footlogix® Gombaellenes Tinktúra Spray

Ez az egyedülálló, klotrimazolt tartalmazó formula célzottan kezeli a lábköröm gombás betegségeit. Spiraleen®, panthenol és avokádóolaj tartalma segíti az elszíneződött lábkörmök optimális egészségi állapotának visszaállítását.