Szakmai vásárlóink regisztráció és belépés után kedvezménnyel vásárolhatnak webáruházunkban!
Regisztráció után kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a szakmai kedvezmény beállításához!

SZAKMAI VÁSÁRLÓ VAGY? KATTINTS IDE!

Blog

A legfontosabb kérdések a lábápolásban – Mit? Hova? Hogyan?

A legfontosabb kérdések a lábápolásban – Mit? Hova? Hogyan?

A legjobb lábápoló terméket keresed? Nem vagy egyedül! Három kulcskérdés: Mit? Hova? Hogyan?

Ilyesmiket olvasunk legtöbbször:

A legjobb lábápoló termékek minőségi hatóanyagaikkal a bőr mélyebb rétegeit célozzák, támogatva a bőr természetes funkcióit, és biztosítják a szükséges hidratálást.

Mit jelent ez?

  • valóban olyasmit tartalmaz, amire a bőrnek szüksége van
  • olyan formában, ahogy az hasznosulni tud
  • el is jut oda, ahol kifejtheti a hatását.

MIT-HOVA-HOGYAN?

Na, ebben verhetetlen a #footlogix.

A legjobb talán, ha azzal kezdjük: HOVA?

Ahhoz, hogy igazán profi, tudatos lábápolást alakíts ki, jó ha tudod, hogy mit miért csinálsz. Jó ha érted, ha ismered a bőrödet: tudod, hogyan épül fel, hogyan működik, és melyik összetevő hol és hogyan hat. Ez sokat segíthet abban, hogy felmérd, mi az, ami a te bőrproblémáidra való, mi az, ami nem csinál semmit, vagy csak ront a helyzeten.

A bőr a legnagyobb szervünk. A végső védelmi vonal, a határ, ami szó szerint elválaszt a külvilágtól. Számos feladata van, amik alapvetően három nagyobb csoportba sorolhatók:

  • szabályozás, raktározás
  • érzékelés
  • védelem

Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat flottul elláthassa, a bőr három nagyobb részből áll, amelyek egymással teljes összhangban működnek:

  • a legkülső réteg az epidermis (felhám)
  • a középső a dermis (irha)
  • az alsó pedig a hypodermis (bőralja)

A bőrápolás szempontjából a hypodermis (bőralja) a legkevésbé fontos bőrréteg, mert a külsőleg használt kozmetikumok itt nem hatnak, nem szívódnak be ennyire mélyre.

A bőr középső rétege a dermis (irha). Többek között olyan kulcsfontosságú makromolekulák találhatóak itt, mint a kollagén, az elasztin, vagy éppen a hialuronsav. Sajnos ezek a molekulák kívülről nem pótolhatóak, csak termelődésüket tudjuk serkenteni célzott bőrápolással.

A legkülső réteg az epidermis (hám). Amikor bőrápolásról beszélünk, akkor leginkább erről a rétegről beszélünk. Szinte minden hatóanyag itt, ebben a rétegben működik.

A válasz tehát az első fontos kérdésre: egy szuper bőrápoló készítmény képes célzottan eljuttatni a hatóanyagokat nemcsak a legkülső szarurétegbe, de a hám mélyebb rétegeibe is.

Tehát, tudjuk mire kell “lőni”, jöhet a következő kérdés! HOGYAN? ???? Na, ez az, amiben igazán különleges a #footlogix!

Abban azt hiszem mindenki egyetért, hogy nincs értelme a kiváló minőségű összetevőknek, ha a bőr tetején ülnek, elfedve a lehetséges problémákat, ahelyett, hogy behatolnának a bőrbe (tudoood: felhám ☝????), hogy megcélozzák ezeket a problémákat.

Itt jön a legfontosabb rész! Figyelj!

A Dermal Infusion Technology egy szabadalmaztatott kétfázisú technológia, amely a víz és a természetes zsírok klinikailag kidolgozott egyensúlyát egy komplex habkészítményben egyesíti, hogy segítse a bőr vízvisszatartó funkcióját, segíti a rendkívül aktív, prémium minőségű összetevők bejutását az epidermisz minden rétegébe.
Mit jelent ez? ✅ OLYAN FORMÁBAN JUTUNK HOZZÁ, AMIT FEL IS VESZ A BŐRÜNK.

Ezenkívül – mint egy pajzs – lehetővé teszi a bőr védelmét az irritáló anyagokkal és kórokozókkal szemben.
Mit jelent ez? ✅ EGYIDŐBEN A BŐR VÉDELMI FUNKCIÓJÁT IS TÁMOGATJA.

Bónusz (csak haladóknak): A bőrön kevesebb a transzepidermális vízveszteség (TEWL), ami lehetővé teszi, hogy az természetesen hidratált és egészséges maradjon.
Mit jelent ez? ✅ Az a bizonyos sablonosnak tűnő, de nagyon lényeges mondat: A BŐRBE ZÁRJA NEDVESSÉGET!

Ki van ez találva, igaz? ????

Világos tehát, hogy hova és hogyan. Egy kérdés maradt: a MIT?

A felhám esetében nagyon fontos dolog a folyamatos hidratálás. A természet is felkészült erre, mert a sejtek között olyan összetevők találhatók itt, amelyek támogatják a folyadék megőrzését, a víz megkötését. A Footlogix formuláiban kiváló minőségű, aktív összetevők biztosítják azt a támogatást, amelynek segítségével a bőr képes megkötni a vizet, ezáltal rugalmasabb, feszesebb lesz. De nézzük, mit ezek a hatóanyagok:

Urea, vagy más néven karbamid
A karbamid valódi hidratáló vegyület. Képes magához vonzani és megtartani a nedvességet. A bőrünkben természetes módon jelen van. Mennyisége a kor előrehaladtával, a környezeti hatások következtében csökken. Az urea a Footlogix termékek többségének egyik kulcsfontosságú összetevője, a szervezet természetes hidratáló faktora. „Kicsomagolja” a kemény, száraz bőrsejteket, és vízmegkötő tulajdonságával puhává és rugalmassá teszi a bőrt. Ez az egyik oka annak, hogy egyetlen Footlogix pedikűr eredménye hetekig tart.

Q10 koenzim/Ubiquinone
A Q10 koenzim egy erős antioxidáns vegyület, amely segít megvédeni a sejteket az öregedéstől és a károsodástól. Létfontosságú a sejtek energiatermelésében és a bőr öregedésgátlásában. A Dermal Infusion Technology hatására az ureával együtt képes behatolni a hámrétegbe.

E-vitamin/Tokoferil-acetát
Az E-vitamin egy jól ismert antioxidáns és természetes bőrkondicionáló szer. Bőrerősítő és nyugtató hatású, segíti a bőr puhítását és hidratálását.

Napraforgómag olaj
A napraforgómag olaj linolsavban gazdag, amely kiválóan szívódik fel a bőrön keresztül. Segít fenntartani a bőr természetes védelmi funkcióját és csökkenti az epidermális vízveszteséget.

Aloe Barbadensis
Jól ismert sebgyógyító hatású vegyület. Segít megnyugtatni a száraz, érzékeny bőrt, miközben csökkenti a hámlást és helyreállítja a rugalmasságot.

A bőrápolás szempontjából a hidratálás mellett kiemelkedő fontosságú, hogy a bőr védelmi funkcióját támogassuk. A bőr egy fizikai és kémiai védőréteg. Véd a kórokozóktól, a fizikai behatásoktól, a káros UV sugaraktól. A leggyakoribb kórokozó, amely a bőr (és a körmök) egészségét veszélyezteti, a gomba. A gombás fertőzések bárhol megjelenhetnek, de elsősorban a hajlatokban és a levegőtől elzárt testrészeken – lábon, talpakon, lábujjak között. A gomba bőrben gyakran belülről kifelé növekszik, repedezetté teszi a bőrt, gyulladást, viszketést, hámlást, váladékozást okoz.
A körömgombásodás a gombás eredetű megbetegedések egyik leggyakoribb fajtája. Ezt a betegséget szabad szemmel látható gombák okozzák, amelyek a köröm lemezén belül, illetve az alatt telepednek meg, és a szarurétegek bontásával az érintett köröm megvastagodásához, deformálódáshoz, elszíneződéséhez vezetnek. Legkönnyebben a már eleve repedezett, illetve sérült körmökön, és nedves, meleg, fénynek kevésbé kitett helyeken fejlődik ki a betegség (lábkörmök). A fertőzés az érintett körömről a szomszédos bőrterületekre, valamint a többi körömre is átterjedhet.
A lábkörmök gombás fertőzése fájdalmat okozhat, a köröm torzulása a körömágyat is károsíthatja. A deformálódott köröm nehezítheti a járást. A nagyobb területekre átterjedő fertőzés súlyos szövődmények forrása lehet (pl. orbánc, ekcéma). Nézzük mivel segítik a Footlogix termékei a bőr védelmi funkciójának ellátását:

Klotrimazol
A klotrimazol egy széles spektrumú gombaellenes szer, amely fungisztatikus (a gomba növekedését gátoló) és fubngicid (gombaölő) tulajdonságokkal is rendelkezik. Bőrre gyakorolt hatása gyors és hatékony. A körmön a köröm kinövéséig történő folyamatos felhordás nem csak a meglévő gombákat pusztítja el, de a köröm növekedése közben a gombák további szaporodását is gátolja. A bőrt és a körmöket érintő fertőzések ellen egyaránt hatékony.

Sprialeen
A Spiraleen a tudomány és a természet forradalmi fúziója, a világon az első a maga nemében. Ez a bioaktív algakivonat szabadalmaztatott eljáráson megy keresztül. A folyamat során a Spirulina mikroalga antimikrobálissá válik, fokozza a bőr védelmi funkcióját miközben annak természetes flórája sértetlen marad.
Rendkívül hatékonyan gátolja a káros baktériumok, vírusok és gombák elszaporodását, optimális szintű sejtvédelmet biztosít, elősegíti a sejtregenerációt és a kollagén szintézist.

 

Az összetevők listáját megtalálod minden termékünkön.