Szakmai vásárlóink regisztráció és belépés után kedvezménnyel vásárolhatnak webáruházunkban!
Regisztráció után kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a szakmai kedvezmény beállításához!

SZAKMAI VÁSÁRLÓ VAGY? KATTINTS IDE!

Lábaink állapota

Kellemetlen lábszag

Kellemetlen lábszag

A lábszag tulajdonképpen ártalmatlan, de igen kellemetlen tünet, amely nagymértékben összefügg az izzadással, illetve azzal, hogy olyan cipőt, zoknit vagy harisnyát viselünk, amelyben nem tud rendesen szellőzni a láb.

A csípős ételek és a hagymafélék fokozhatják az izzadást, és azoknál is könnyen lábszaghoz vezethetnek, akik erre kevésbé hajlamosak!

A labszag azért alakul ki, mert a bőrről nem elpárolgó izzadság nagyszerű táptalajt jelent a bőrön egyébként is jelen lévő baktériumoknak, melyek melléktermékei okozzák a kellemetlen szagokat.

Ha biztosítjuk a lábunknak a megfelelő szellőzést, például természetes anyagból készült, jó nedvszívó zoknit, harisnyát viselünk, naponta cseréljük a cipőnket, és a megfelelő lábhigiéniáról sem feledkezünk el, valószínűleg nem kell majd a lábszaggal megküzdenünk.

Azt gondolnánk, hogy ha az izzadásból ered, a lábszag jellemzően nyári tünet, a szakértő azonban épp ennek ellenkezőjét tapasztalja. Inkább télen erősödnek fel a panaszok, amikor zárt, nehéz cipőket és vastag zoknit hordunk. Ebben a felszerelésben még télen is rendesen beizzad a lábunk.

Mire érdemes figyelni?

Túl sokat nyúzod ugyanazt a cipőt?
Idővel a cipők is kiszellőznek és megszáradnak, feltéve, ha nem ugyanazt a párt használod minden egyes nap. Akiknek a munkájához speciális lábbelit kell viselnie, az próbálja meg minimalizálni a baktériumok megtelepedésének esélyét és fordítson kiemelt figyelmet a higiéniára.

Agyonidegeled magad?
Biztos  észrevetted, hogy idegesség vagy fokozott stressz esetén jobban izzadsz. Természetesen a lábad is nedvesebb lesz ilyenkor.

Hormonális?
A hormonváltozások befolyásolhatják az izzadás mértékét és szagát is, így például az állapotos vagy klimaxoló nők, illetve a pattanásos tinédzserek tapasztalhatnak korábban nem megszokott szagokat. Ilyen esetekben is csak a fokozott higiénia, illetve a gyakori zokni- és cipőcsere segít.

Fertőzés?
A lábgomba a kényelmetlen viszketés mellett bizony igen erős lábszagot tud okozni.

Speciális eset?
Van, hogy minden kezelés hatástalannak bizonyul, hiába fogadta meg a szakértő összes tanácsát a higiéniára is maximálisan ügyelő páciens. Ilyen esetekben valamilyen komolyabb bakteriális fertőzésre lehet gyanakodni, ami antibiotikumos kezelést igényel.

Emellett persze mindenképp hasznos, hogy megfelelő lábápoló terméket válasszunk. A Footlogix® Sweaty Feet Ápoló Habformula Izzadó Lábakra kordában tartja, visszafogja az izzadás mértékét, a Footlogix® Foot Fresh Frissítő Lábspray pedig fertőtleníti, hűsíti és dezodorálja a lábakat.

A megfelelő és gondos lábápolás mellett érdemes figyelmet fordítani a lábbelik fertőtlenítésére is. A Footlogix® Shoe Fresh Frissítő Cipőfertőtlenítő Spray a cipőbe fújva megakadályozza a cipőkben megtelepedő baktériumok elszaporodását, és kellemes, friss illatot hagy maga után. Ajánljuk mindazoknak számára, akiknek fontos, hogy megfelelően tisztán tartott, friss illatú lábbelit viseljenek, és ezzel fenntartsák a láb bőrének természetes, egészséges állapotát.