Szakmai vásárlóink regisztráció és belépés után kedvezménnyel vásárolhatnak webáruházunkban!
Regisztráció után kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a szakmai kedvezmény beállításához!

SZAKMAI VÁSÁRLÓ VAGY? KATTINTS IDE!

Lábaink állapota

A száraz, csiszolópapírszerű, durva bőr, vagy a gombás fertőzésre hajlamos bőr igen komoly problémákat okozhat, különösen cukorbetegség vagy atópiás dermatitisz esetén.  

Izzad a lábad? Tudd, hogy nem vagy egyedül. Ez nem kóros, és nem is ritka probléma. És tudd, hogy tehetsz ellene. Tudd, hogy van megoldás SZÁMODRA is!

Ha a lábizzadás következtében kialakuló nedvesség a lábbelik belsejébe kerül, optimális környezetet teremt a baktériumok növekedéséhez. Emiatt akár a legjobb minőségű, jól szellőző cipőink is kellemetlen szagot áraszthatnak. 

A lábszag tulajdonképpen ártalmatlan, de igen kellemetlen tünet, amely nagymértékben összefügg az izzadással, illetve azzal, hogy olyan cipőt, zoknit vagy harisnyát viselünk, amelyben nem tud rendesen szellőzni a láb.

A felvált, elszíneződött, megvastagodott körömlemez a lábakon igen gyakori probléma. A lábkörmök sárgás elszíneződését (esetenként gombás megbetegedését) gyakran valamilyen trauma előzi meg. A meleg, nedves környezet kitűnő táptalaj a kórokozók számára (pl. a körömlemez alatti terület), ahol könnyen túlszaporodhatnak.

A nedves, viszkető, hámló bőr a lábujjak között vagy a talpakon gombás fertőzés jele lehet. A jelenséget sokszor csak atlétalábként emlegetjük. Gyakran előfordul olyanoknál is, akiknek a lába nagyon nyirkos, izzadt. Nagyobb eséllyel fertőződhetünk kórokozókkal nyilvános helyeken, ahol mezítláb járunk.

A legtöbben nem tulajdonítanak nagy jelentőséget neki, pedig a sarkak berepedése sokkal több, mint esztétikai probléma. A fájdalmas berepedések súlyos fertőzéseknek nyújthatnak táptalajt.